Hallo iedereen! Dit is mijn MuZo blog. Maar wat is MuZo precies?? Muzo is een verzamelnaam voor alle muzische vakken die wij op school (in de lagere school) onderwijzen. Dit houdt concreet 5 grote domeinen in, namelijk: bewegingsexpressie, dramatisch spel, muzische opvoeding, beeldopvoeding en muzisch taalgebruik. Groetjes, Annelies

donderdag 9 december 2010

Vertellen op muziek

Laatste sessie van donderdag 9 december. Vertellen op muziek. Leuke inleiding door naar een ingesproken verhaalfragment te luisteren. De ingesproken stemmen deden het erg goed, de geluiden waren leuk gekozen en de humoristische stukken waren echt hilarisch. Zelfs wij werden door het verhaal geboeid. Dat wil dus zeggen dat kinderen van de lagere school zeker geboeid zullen zijn.

Na de inleiding was het onze beurt. In groepjes van 3 tot 4 studenten moesten we een verhaal kiezen en dit brengen op muziek, met muziekfragmenten, met instrumenten... Ik koos samen met mijn groep het boek "(G)Een spook onder mijn bed". Dat verhaal hebben we veel veranderd. Onze knuffel uit ht boek kreeg een naam (Flappie) en die kon plots babbelen. Dit gaf heel veel leuke dialogen.

Daarna toonmoment van alle groepjes. Dit wastof om zien. Iedereen had zijn best gedaan en we leerden er heel veel uit. Heel bruikbaar voor de praktijk. Zeker voor de stage in het eerste leerjaar. Het enige nadeel van deze workshop was dus dat hij te laat kwam. Beter om deze sessie te plaatsen in de module eerste leerjaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten