Hallo iedereen! Dit is mijn MuZo blog. Maar wat is MuZo precies?? Muzo is een verzamelnaam voor alle muzische vakken die wij op school (in de lagere school) onderwijzen. Dit houdt concreet 5 grote domeinen in, namelijk: bewegingsexpressie, dramatisch spel, muzische opvoeding, beeldopvoeding en muzisch taalgebruik. Groetjes, Annelies

donderdag 9 december 2010

Theatraal acteren

Acteren is een typetje spelen, een bepaald personage neerzetten, een karakter voorstellen... Daarom waren onze verwachtingen hoog. We gingen eens in de huid kruipen van een echte acteur/actrice. Maar dit was een foute keuze. We gingen niet acteren, maar wel bewegen op muziek. Het was dus meer bewegingsexpressie op muziek.

Hierdoor was ik een beetje teleurgesteld, maar de workshop vond ik nog steeds prachtig. Bewegingen uit de opera nadoen op muziek. We dachten eerst na over de geziene bewegingen en daarna zetten we die bewegingen op muziek. Zo hadden we uiteindelijk een heel liedje met verschillende bewegingen uit de muziek. Iedereen was mee, iedereen zette zicht enthousiast in en dat maakte deze workshop zo levendig. In het begin waren enkele remmingen, maar die verdwenen als sneeuw voor de zon. Hoe meer we alles deden, hoe beter we het konden, hoe meer we ons gaven, hoe een leuker resultaat het gaf.

Uit deze workshop ga ik zeker enkele dingen meenemen naar de praktijk. Het zal moeilijker zijn omdat kinderen dan niet naar een voorstelling zijn geweest, maar het zou gewoon leuk zijn. Kinderen hebben nog genoeg fantasie. Je kan hen ook een klein stukje laten zien, daarover brainstormen en dan een combinatie maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten