Hallo iedereen! Dit is mijn MuZo blog. Maar wat is MuZo precies?? Muzo is een verzamelnaam voor alle muzische vakken die wij op school (in de lagere school) onderwijzen. Dit houdt concreet 5 grote domeinen in, namelijk: bewegingsexpressie, dramatisch spel, muzische opvoeding, beeldopvoeding en muzisch taalgebruik. Groetjes, Annelies

dinsdag 7 december 2010

Stem ontdekken en Stemgebruik

Laatste workshop van 7 december. Hier hebben we vooral geoefend met onze stem. Een eerste bewustmaking was het feit dat de meeste onder ons verkeerd inademen en uitademen. Als we inademen, wordt onze buik plat. Als we uitademen, wordt onze buik bol. Om onze stem optimaal te gebruiken op een gezonde manier, zou het andersom moeten zijn. Dit was een hele opgave en echt niet gemakkelijk.

Daarnaast hebben we een inoefensessie gehouden rond emoties. Mensen beelden verschillende emoties uit, maar dit was niet zo heel geslaagd. Het is een leuke opdracht om met kinderen te doen, maar met studenten was het te moeilijk. Er was een algemene grote vrees om je ding te doen.

De gehoorde stukjes opera waren een leuke afwisseling. Hierdoor leerden we op een speelse manier ontdekken wat we van de opera "Semiramide" mogen verwachten. OOk het zelf zingen van een kort stukje opera was leuk. De Italiaanse tekst had een moeilijke nuance en de tekst werd niet echt duidelijk aangeleerd. Toch was het een geslaagde les.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten