Hallo iedereen! Dit is mijn MuZo blog. Maar wat is MuZo precies?? Muzo is een verzamelnaam voor alle muzische vakken die wij op school (in de lagere school) onderwijzen. Dit houdt concreet 5 grote domeinen in, namelijk: bewegingsexpressie, dramatisch spel, muzische opvoeding, beeldopvoeding en muzisch taalgebruik. Groetjes, Annelies

donderdag 9 december 2010

Maskers

Als we denken aan maskers, denken we aan carnaval. Maar maskers behoren ook toe aan theater. Denken we maar aan Commedia dell" arte. Een soort theater waarbij er een aantal vaste personages zijn zoals Harlekijn, Pulcinella... Zij acteren en maken gebruik van makers om zo verschillende personages neer te zetten.

Tijdens onze beeldles van 9 december hebben we dus ook zelf maskers gemaakt. Aan de hand van een levensgrote foto van ons eigen aangezicht, hebben we de basis voor een masker gelegd. Op rolbaar karton tekenden we de basis. Een masker waarbij alleen onze ogen bedekt waren. Daarbij moesten we ook nog een kapsel en/of hoedje voorzien. Met verschillende technieken en materialen mochten we het versieren. Met verf, aquarel, oliekrijt, crêpepapier, gekleurd papier, parels...

Creatief bezig zijn was het hoofddoel. Toch was er voor deze workshop weining tijd uitgerokken. We moesten heel snel een beeld in ons hoofd hebben. Snel tekenen en versieren om het masker klaar te krijgen. Moest het niet klaar zijn, konden we eraan verder werken in Dworp. Maar dit zo toch geen optimale werkplaats zijn. Daarom was het een beetje stressen. Je had niet genoeg tijd om na te denken wat je precies zou zijn. Over mijn eindresultaat ben ik best wel tevreden.

Dus deze workshop zou voor herhaling vatbaar zijn, mits we meer tijd zouden kunnen krijgen. Met dit kunnen we ook aan de slag in de lagere school. Het was dus een bruikbare lestip.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten