Hallo iedereen! Dit is mijn MuZo blog. Maar wat is MuZo precies?? Muzo is een verzamelnaam voor alle muzische vakken die wij op school (in de lagere school) onderwijzen. Dit houdt concreet 5 grote domeinen in, namelijk: bewegingsexpressie, dramatisch spel, muzische opvoeding, beeldopvoeding en muzisch taalgebruik. Groetjes, Annelies

donderdag 16 december 2010

Techniek: daken construeren

De module muzische school is inmiddels afgelopen, buiten een 4-daagse naar Dworp die gepland staat in januari. Op de moment zijn we dus bezig met "explorererende school. Dat is ontdekken en ervaringen opdoen.

1 van de opdrachten was om een dak te creeëren dat waterafstotend was, dat goed geïssoleerd is en dat de windvast is. Hiervoor gebruiken we techniek, maar je kan het nog steeds linken aan muzo. Daarom dat ik het op deze blog ook nog wil voorstellen aan jullie.

Binnenkort kunnen jullie de foto's bekijken van het begin en het eindresultaat.

Ondanks de hele "gammele" constructie was ons dak toch geslaagd voor de test. Er liep geen water naar binnen dus was het waterdicht. Dankzij de haardroger in het raam werd duidelijk dat ons dak windvast was en ten slotte werd de islotie getest. Een glaasje met kokend water werd in het huis gezet en met een warmtemeter werd getest of het al dan niet zichbaar was. Ook deze test was dus positief. Op naar de volgend uitdaging!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten