Hallo iedereen! Dit is mijn MuZo blog. Maar wat is MuZo precies?? Muzo is een verzamelnaam voor alle muzische vakken die wij op school (in de lagere school) onderwijzen. Dit houdt concreet 5 grote domeinen in, namelijk: bewegingsexpressie, dramatisch spel, muzische opvoeding, beeldopvoeding en muzisch taalgebruik. Groetjes, Annelies

zondag 12 december 2010

De Sneewkoningin

De eerste sneeuw valt. De sneeuwkoningin doet haar intrede. Ze verleidt Bas en neemt hem mee naar haar sneeuwpaleis. De kilte van de winter gaat in zijn hart wonen. Al snel is hij Emma vergeten. Maar Emma geeft niet op. Bejaarde vrouwtjes en zwarte raven, blauwe bosduiven, een eland met heimwee en een wilde roversdochter... Op de gekste plaatsen vindt ze de vreemdste bondgenoten. Samen met hen, maar soms ook moederziel alleen, gaat ze op zoek naar haar vriendje.

Paul Contryn knipt, plooit, scheurt en assembleert de sneeuwkoningin uit papier of karton. Zo ontstaan landschappen en komen de meest indrukwekkende personages voor de ogen van het publiek tot leven. Pure magie!

Dit was een korte samenvatting van de toneelvoorstelling die ik gezien heb op 12 december. Het waren ronduit schitterende decors. Uit het goedkoopste materiaal werden de mooiste dingen gecreeƫrd. Dit toonde perfect aan hoe je duurzaam kan omgaan met kosteloos materiaal. Er kwamen ook heel veel verschillende personages aan bod die allemaal werden neergezet door slechts 2 personages. Echt magnifiek.

Op de affiche stond vanaf 5 jaar. Dit klopte grotendeels, al waren sommige elementen wel nog moelijk te begrijpen voor de jongeren in het publiek. De belichting was goed, maar bij het geluid waren er wel enkele problemen. Soms stond de muziek zo luid dat de stemmen overstemd werden en soms waren de microfoontjes te luid afgesteld zodat het veel te luid was en waardoor de acters minder begrijpbaar waren.

Kortom, een leuke voorstelling voor kinderen van de eerste graad. Het derde leerjaar kan ook nog, maar zeker niet ouder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten